Intro
beste loopband
Intro overslaan. Spring naar inhoudsopgave

De volgende beste loopband selectie bestaat uit de top loopbanden van elke categorie. Het is ondoenlijk om van alle duizenden modellen op de markt één ‘beste loopband’ aan te wijzen. Met de verschillende behoeften en prijscategorieën in ons achterhoofd hebben we van elk segment de loopbanden uitgezocht die het beste presteren. Een uitputtende lijst? Zeker niet. We blijven deze beoordelingen continu bijwerken zolang er nieuwe loopbanden blijven verschijnen. Wie nieuw is in de wereld van fitnessapparatuur willen we in dit artikel bij de hand nemen. Het is onvermijdelik om overweldigd te raken door de oneindige hoeveelheid merken en modellen, opties en prijsklassen. Vandaar de onderverdeling in verschillende categorie:en. Weet je nog niet uit welke categorie loopbanden jij het beste kunt kiezen? Lees de Eerste Hulp bij een Loopband Kopen Gids. Liever snel binnen enkele minuten een aanbeveling? Doe de Vind Mijn Ideale Loopband Quiz.

De beste loopband is er een die bij je past

Al te vaak komt het voor dat een duurbetaalde loopband eindigt als kledingrek. Winterjassen er overheen, dozen met oude truien op het loopvlak. De stekker ligt onderop, daar kun je al maanden niet meer bij. Meer dan de helft van de fitnessapparatuur voor thuis wordt niet of onvoldoende gebruikt. Zeker wanneer je het afzet tegen de motivatie vooraf.

Waarom is dat?

De nummer één reden voor dit verschijnsel is een slechte voorbereiding op de koop. We kopen een loopband met de gedachte dat het dan gemakkelijker word om te trainen. Laagdrempeliger. Of dat het als stok achter de deur fungeert om je best te doen, je hebt er immers geld in gestoken en dit apparaat gaat zorgen voor jouw droomlichaam. Die mythe word breed gepropageerd, maar de realiteit is dat het toestel zelf daar niet voor zorgt. Jij moet het doen. Jij moet de motivatie of discipline opbrengen om je in te zetten voor een fitter, slanker, meer afgetraind lichaam.

De eerste weken na aankoop gebruik je de loopband gegarandeerd. Daar twijfelt niemand aan. Onderzoek wijst uit dat het ‘nieuw effect’ van een grote aankoop na maximaal twee maanden weer terug bij af is. Dit is het moment dat je moet blijven lopen, letterlijk. Het verschil tussen slank en strak de zomer in of in maart/april afhaken. Bereid je dus voor, zorg dat je weet welke eigenschappen je in jouw loopband nodig hebt. Hoe makkelijker je de loopband naar je wensen kunt instellen, hoe comfortabeler je loopt, hoe minder je je ergert en hoe kleiner de kans op blessures. Hoe gróter de kans dat je je loopband een jaar later nog gebruikt.

Voorkom miskoop!

De beste loopband in je lokale fitnesscentrum is niet per se de beste voor bij jou thuis. Tenzij geld geen rol speelt. In elk geval prijstechnisch dus niet. De loopbanden in een gym varieren in prijs van €3.000,- tot €20.000,- terwijl de gemiddelde prijs voor een loopband voor thuis iets onder €1.000,- ligt. Als je bankrekening je lief is laat . Zo koop je het meeste waar voor je geld.

  • Een sterke motor. 2CPH voor wandelen 2.5 CPH voor joggen 3+ CPH voor hardlopen (+0.5 wanneer er personen boven 100kg gebruik van maken).
  • Een breed loopvlak van bij voorkeur meer dan 45cm, dit loopt heel veel prettiger.
  • Een sterk frame. Een frame geschikt tot 120kg als je zelf 116kg weegt is geen heel goede keuze. Hou enige marge aan. Zeker in combinatie met de minimale motorcapaciteit is een zwak frame een ticket voor snelle slijtage. Hou dus een slag om de arm.
  • Degelijke schokdemping. Waar een goed frame en krachtige motor de levensduur van je loopband verzekert zorgt een goede schokdemping voor je pezen en gewrichten. Je wil niet elke drie weken buitenspel staan omdat je scheenbeenvlies of achillespezen weer ontstoken zijn.

Genoeg stof om even over na te denken. Heb je dit deel van de voorbereiding nog niet gedaan dan raden we je aan voor je verder gaat eerst onze loopband kopers instructiegids te lezen.

Afgelopen november deden wij een rondje langs fitnesswinkels. We zochten een loopband voor thuis zeiden we. ‘Daar staan ze. Kijk maar even rond’ was het antwoord. Later chatten we online nog met een adviseur van een sportwebshop. Ook tegen hem zeiden we dat we een loopband zochten. Meteen begon hij voorbeelden van volgens hem goede loopbanden te sturen. Hoe kun je nu weten of dat iets voor ons is, als je ons niet kent? – Monique, 36 jaar.

 

Hier volgen de tien loopbanden die, gelet op prijs en kwaliteit in de actuele markt voor thuisfitness het best worden beoordeeld. Hou de eisen die je zelf aan een loopband stelt in je achterhoofd. Het gemiddelde budget voor een loopband thuis ligt tegen €1.000,-. Dit bedrag is in deze lijst leidend. Dus, welke loopbanden bieden in de thuisfitnessbranche globaal het meeste waar voor hun geld?

De beste loopband algemeen

Beste loopband voor thuis

Het hebben van een loopband thuis is ideaal voor een slanke verschijning en uitstekende fitheid. Toen fitness pas in opkomst was waren consumenten aangewezen op beperkte, vaak manueel aangedreven modellen. De loopbanden in fitnesscentra waren gewoonweg te duur voor de consumentenmarkt. De ontwikkeling van fitnessapparatuur heeft gelukkig een hoge vlucht genomen en kwaliteit binnen het bereik van je garage, zolder of kelder gebracht. In deze categorie rangschikken de we beste loopbanden met een goede balans tussen een sterke motor, een kwalitatief loopvlak en aanvullende opties. Beste loopband voor thuis.

Beste inklapbare loopband

Inklapbare (elektrische) loopbanden stijgen snel in populariteit. Deze perfecte loopband voor mensen met weinig ruimte heeft echter één gebrek. De loopband inklapbaar maken resulteert in veel gevallen in een dun en weinig degelijk loopvlak. Laat dat nu net een van de belangrijkste onderdelen zijn. Meer daar over in de Eerste Hulp bij een Loopband Kopen Gids. Een toestel vinden dat inklapbaarheid en degelijkheid samenvoegt valt tegen. Niet getreurd, wij hebben het al voor je gedaan. Beste opvouwbare loopband.

Beste loopband voor hardlopen

De beste loopbanden in de loopcategorie zijn gebouwd op prestatie. Gedurende langere tijd moet de motor een hoog vermogen kunnen leveren en het frame bestand zijn tegen intensieve impact. Als extra opties zijn een sterke hellingshoek en terreinsimulatie meegenomen. Voor onervaren of te zware lopers is het belangrijkste onderdeel echter onzichtbaar: goede demping. Een hoge schokabsorptie beschermt de gewrichten en pezen tijdens het lopen. Wie een paar kilo te zwaar is en op de stoep een sprintje trekt ontdekt al snel hoe belastend rennen eigenlijk is voor de gewrichten. Een hoge dempingsgraad loopt comfortabeler en beperkt het risico op nare blessures aan knie- en enkelbanden. Om nog maar te zwijgen over shin split, scheenbeenvliesontsteking, Mediaal, Tibia Stress Syndroom. Ongeacht de naam plaatst dit je meer naast je loopband dan er op. Beste semi-professionele loopband voor hardlopers.

Beste loopband voor serieuze duursporters

Serieuze (competitieve) duursporters doen er goed aan ook te letten op hoge topsnelheden, extra grote loopvlakken en automatische hellingshoeken. De gemiddelde snelheid op de loopband ligt rond 10 kilometer per uur. Voor competitieve lopers zijn snelheden van 15 kilometer per uur en hoger echter geen uitzondering. De looptechniek van getrainde lopers is vaak georiënteerd op grotere stappen en vereist een groter loopvlak dan de gemiddelde jogger nodig heeft. Automatische incline is fijn aangezien de atleet zijn concentratie dan bij het lopen kan houden. Beste loopband voor duuratleten.

Beste professionele loopband

Professionele loopbanden in sportscholen en healthcenters zijn voor de gemiddelde thuissporter niet noodzakelijk. De loopbanden van de branche ranglijst aanvoerende merken als LifeFitness of Technogym zijn welliswaar oerdegelijk, voorzien van uitgebreide garanties en leveren de allerhoogste prestaties, maar ze doen nog iets extra om hun eigenaar blij te maken. Deze loopbanden bieden comfort en zijn zo ontworpen dat ze onderhoudsarm zijn. De ingebouwde televisieschermen, luidsprekers en softwaremogelijkheden maken het trainen zo aangenaam mogelijk. Beste professionele loopband.

Beste loopband voor wandelen & revalidatie

Bij deze loopbanden voert comfort de boventoon. Zeker, een goed loopvlak en schokdempers zijn belangrijk. Vooral omdat veel wandelende loopbandgebruikers de loopband gebruiken om te revalideren of iets aan hun gewicht te doen. De modellen in deze klasse houden daar rekening mee en maken het trainen ook voor bescheiden lopers leuk. Beste loopband voor wandelen.

Beste gemixte (cross-training) loopbanden

Een cross-training loopband is het cardiofitnessapparaat voor wie van afwisseling houdt. Loopbanden die met extreme hellingshoeken een stairstapper nabootsen, zowel opwaarts als neergaand . Of loopbanden met twee losse loopvlakken die een elleptical trainer kunnen imiteren. Verandering van spijs doet eten.

Beste low budget goedkope loopband

Net als bij andere producten geldt ook voor loopbanden dat de prijs bepalend is. Loopbanden in de categorie onder €750,- gelden als goedkoop of budget. Basic apparaten voorzien van de noodzakelijke functies. Prima voor thuisgebruik en op een bescheiden intensiteit. Snelheid gaat meestal tot 12 kilometer en het frame is bestand tot een gebruiker van maximaal 150 kilo. Hoewel niet geschikt om wekelijks uren en uren te trainen voor je volgende marathon zijn ze perfect voor de recreant die een paar kilo’s wil kwijtraken en daar een voordelige aanbieding voor wil. Beste goedkope budget loopband.

Beste loopband tot €1.500,-

De prijsklasse tot €1.500,- vormt de categorie waar de thuissporter het meeste waar voor z’n geld vindt. Loopbanden tot €1.500,- zijn duurzamer, hebben een meer vermogende motor die langer gebruikt kan worden zonder te slijten. Bovendien kennen ze vaak lange garanties op het frame en doen er qua features een schepje bovenop. Zo vind je in deze klasse regelmatig 20+ ingebouwde trainingsprogramma’s, muziek-, USB-, en Google Maps opties. Beste loopband tot €1.500,-

Beste loopband tot €3.000,-

Deze prijsklasse loopbanden vormen voor de semi-professionele loopband categorie. Hier vind je apparaten die langere tijd gebruikt kunnen worden, 15 uur per week of langer en tegen een hoge intensiteit. Hellingshoeken en motorvermogen nemen toe. Een serieuze duursporter kan zijn hart ophalen aan de vele vooringestelde trainingsprogramma’s en automatische terrein veranderingen die de training net dat beetje extra geven. Beste loopband tot €3.000,-

Topsegment loopband boven €3.000,-

Loopbanden in de categorie boven €3.000,- zie je eigenlijk zelden bij thuissporters. Deze sportschoolgelijke powerhouses faciliteren intense duurlopen door meerdere personen. Elke training die een atleet wenst kan worden nagebootst op de variabele loopvlakken. Het frame en de motorische onderdelen (4+ CPH) behoren tot de degelijkste in de markt en zijn niet zelden voorzien van levenslange garanties of onderhoudsservice. Beste topklasse loopband.

Manuele loopbanden

Niet gemotoriseerde manuele loopbanden vormen een klasse apart. Sterker nog, de niet gemotoriseerde loopband is de laatste jaren in onbruik geraakt. Niet ten onrechte als je bedenkt dat gemotoriseerde loopbanden een aantal core functies effectiever uitvoeren.

  • Minder belastend aangezien de band op de motor draait en niet op jouw pezen en gewrichten
  • Groter loopvlak
  • Geschikter voor beginners

Over de instelbaarheid van de helling en snelheid onder het lopen of de afwisselende trainingsprogramma’s nog maar niet gesproken. Het grote manco van manuele loopbanden is het gebrek aan mogelijkheden.

Geen voordelen? Toch wel. Manuele loopbanden zijn doorgaans een heel stuk goedkoper, er kunnen geen elektra- of software gerelateerde gebreken ontstaan en meer ongeval-proof krijg je ze niet.

  • Goedkoop, vaak al onder €200,-
  • Geen defecten mogelijk op elektronisch of digitaal vlak.
  • Zo veilig als jouw manier van lopen. Sta je stil, staat je band ook stil.

De beste loopband aanbieding kiezen

Voor je een aanbieding opzoekt, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, zorg er voor dat je weet wat je nodig hebt. Waar ga je de loopband voor gebruiken? Ga je lopen of rennen, langdurig of incidenteel? Hoeveel mensen gaan er gebruik van maken, hoe zwaar zijn deze mensen? Bij het selecteren van de juiste loopband tellen CPH (PK), afmetingen en frame duurzaamheid minstens zo zwaar, zo niet zwaarder mee dan de laatste iFit en HD displaymogelijkheden.

Wil je comfortabel lopen vergeet dan ook de schokdemping niet. In het goedkopere segment is het opletten om een goed gedempte loopband te vinden. Niet zo erg als je alleen gaat wandelen, wel als je je hardlooprecord wil verbeteren. Zet een hand vol potentiële loopbanden op een lijstje en kies het model dat bij jou past.

Wannéér vind je de beste loopband deals?

De markt voor fitnessapparatuur voor thuisgebruik is sterk seizoensafhankelijk. Wat je ziet is dat de verkoopcijfers vanaf november oplopen en pieken in januari en februari om dan langzaam af te zwakken tot een jaarlijks dal van april tot en met juni. De periode rondom de goede voornemens dus. Tegen het einde van de zomer in augustus trekt de markt weer aan voor een piek tot en met september. Het lijkt alsof sporters zonder winterse goede voornemens in de zomer vaststellen dat er toch iets moet gebeuren aan conditie, gewicht, of die zwemband rond de navel.

Wat betekent het voor jou? De compleetste collecties en de beste aanbiedingen vind je in de piekmaanden. Van december tot en met maart. Zeker voor het riant gevulde budgetgedeelte van de markt, de loopbanden tot en met €1.500,-. Zit je met je budget tegen de bovenkant van die klasse aan? Dan kan het lonen iets langer te wachten. In de lentemaanden worden collecties vaak ververst en gaan meer high-end modellen geregeld met flinke kortingen in de verkoop. De voorraden op deze modellen zijn dan meestal niet meer zo groot maar de vraag is dan ook beperkter dan bij de budgetmodellen. Wie goed oplet kan hier dus een prima deal pakken die eerder eigenlijk buiten zijn budget lag.

Beste loopband aanbiedingen

Loopbanden in de aanbieding schelen flink in prijs. Zit er een tussen die aan jouw wensen voldoet? Sla dan snel je slag. De voorraden van fitnesswinkels zijn nooit heel groot. Van modellen in de aanbieding zijn vaak nog maar enkele exemplaren beschikbaar. Momenteel zijn deze loopbanden in de aanbieding:

Beste loopband merken

Zoveel mensen, zoveel merken. De markt voor fitnessapparatuur is groot en versnipperd. De merken loopbanden vechten elkaar de tent uit om een paar procent marktaandeel te bemachtigen. Prima voor de consument. Meer concurrentie betekent immers meer loopband voor een betere prijs. Alle in Nederland verkrijgbare loopband merken in een overzicht:

NordicTrack

NordicTrack is het best bekend voor haar klassieke ski-machine maar onderschat de rest van het assortiment niet. Het door Icon Health & Fitness geexploiteerde merk specialiseert zich in loopbanden met een veelheid aan mogelijkheden maar vooral een comfortabele loopervaring. Een goed loopvlak, een prima frame, een aantal technologische mogelijkheden en alles tegen een goede totaalprijs. Prijzen varieren tussen pak hem beet €700,- en €3.500,- met regelmatig een kortings- of uitverkoop aanbieding. Als je geregeld (hard)loopt en iets meer wil dan een instapmodel is een loopband van NordicTrack een prima keus. Goed lopende uitvoeringen zijn onder meer de NordicTrack C80i die bij Kieskeurig.nl als Best Getest uit de bus rolde. NordicTrack loopbanden.

Life Fitness

Life Fitness beweegt zich in het gebied tussen de betere fitnessapparatuur voor thuis en sportschoolkaliber. Loopbanden van Life Fitness tref je niet zelden aan in de gym. Daarnaast voert de firma uit Rosemont, Illinois een uitstekende lijn loopbanden voor thuisgebruik. Prijzen lopen uiteen van zo’n €2.200,- tot meer dan €13.000,-. Populair uit de stal van Life Fitness is de F1 Smart loopband.

Technogym

Speelt in de Champions League van de fitnessapparatuur. Te vinden in de betere fitnesscentra. In voorkomende gevallen ook leverbaar voor thuis. Het apparaat word dan geleverd inclusief assemblage op lokatie. Prijzen voor een Technogym loopband beginnen bij €3.000,-. Meer specifieke informatie haal je uit de Technogymbrochure, nauwkeurige prijsinformatie via offerte. Meer over Technogym loopbanden.

Gymnost

Het betere segment geavanceerde loopbanden. Net even iets anders dan de meer gangbare merken. Gymnost loopbanden.

ProForm

Ook uit de gelederen van Icon Health & Fitness. ProForm lijkt in de markt te zijn gezet als het budgetbroertje van NordicTrack. Voor de recreatieve loper aanvaardbare loopvlakken en framekwaliteit. Redelijk wat opties maar hoogvliegend is het allemaal niet. Desalniettemin goede allround loopbanden tegen marktconforme zachte prijzen. Geliefde ProForm loopbanden zijn de 105CST (budget!) en de ProForm 305CST. ProForm loopbanden.

Tunturi

Een van de weinige Nederlandse fabrikanten van loopbanden. Het tegenwoordig in Almere gevestigde Tunturi begeeft zich voor de thuistrainer in het zelfde segment als NordicTrack, tussen pak hem beet €500,- en 2,5k met een enkele uitschieter daar boven. Sterk is de Performance lijn waartoe onder meer de T50 en T60 behoren. Degelijke loopbanden met veel weerstand voor de intensievere of zwaardere sporter. Tunturi loopbanden.

Kettler

Duitse degelijkheid is het motto van Kettler. Vanuit het Duitse Ense-Parsit levert Kettler loopbanden en andere fitnessapparatuur over heel de wereld. Hoewel niet uitblinkend in looks en qua applicaties zijn de loopbanden van Kettler wel zo robuust als je van een Duits merk verwacht en voorzien van een meer dan marktconforme garantie. Gemiddelde kostprijs van een Kettler loopband tussen €1.200,- en €2.200,-. Met name de Kettler Track lijn (S4, S6, S8) vindt gretig aftrek. Kettler loopbanden.

Finnlo

Finnlo staat bekend om haar supersterke homegyms en krachttoestellen maar het bedrijf levert als onderdeel van NRG fitness systems ook loopbanden en andere cardioapparaten. De focus ligt op robuust en functioneel. Gemiddeld genomen is een Finnlo loopband aan de zware kant en kan daardoor aardig wat impact hebben. Meer dan de doorsnee concurrent. Verwacht geen geavanceerde mediafuncties en apps. Wat je wel mag verwachten? Een hoge gewichtsbelastbaarheid, een hoge topsnelheid en een behoorlijke hellingshoek. Eigenschappen die je training daadwerkelijk verbeteren. De gemiddelde prijs voor een Finnlo loopband beweegt tussen €1.500,- en €3.000,- met de Finnlo Technum IV en de Endurance IV als hardlopers. Finnlo loopbanden.

BH Fitness

Een merk dat zich iets meer op extra functies richt. BH Fitness wil de boot niet missen qua mogelijkheden en doet daarom wat het moet doen met nog een beetje extra. De loopbanden halen een gemiddelde hellingshoek en een aardige topsnelheid. Dat mag ook wel als je je richt op het gebied tussen €1.000,- en €2.000,-. Loopbanden met redelijke specificaties en aardig wat voorgeprogrammeerde trainingen. BH Fitness loopbanden.

Precor

Precor loopbanden zijn de categorie die je aantreft bij je fysiotherapeut of revalidatiecentrum. Gericht op duurzaamheid en een hoge belastbaarheid kunnen de low impact loopbanden een hoop hebben. Uitgerust met grote loopvlakken, impactcontrolesystemen en Integrated Footplant Technology ziet Precor op een lage belasting voor de gewrichten en een stabiele tred. Een goede keuze voor mindervaliden die in beweging moeten blijven. Semi-Professionele klasse. Kost wat maar dan heb je ook wat. Reken op €8.000,- tot €10.000,-. Precor loopbanden.

Christopeit

Budget is het eerste woord dat in ons op komt. Een Christopeit loopband heb je al vanaf zo’n €250,-. Wat je dan hebt? Een loopband met een vrij klein smal loopvlak van ongeveer 110 bij 35 en niet al te zwaar belastbaar. Let je echter op de portemonee, ben je niet al te groot en zwaar en wil je af en toe wat lichte wandeltraining doen als het buiten regent? Dan kun je mogelijk met een Christopeit apparaat toe. Stel wel je verwachtingen bij aan het budget. Je van een loop band van nog geen hand vol honderd euro kun je niet eisen dat je er als topzware man dagelijks flink op kan sprinten. Christopeit loopbanden.

Nautilus

Hoger in het thuisgebruiksegment schurkt Nautilus aan tegen de semi-professionele klasse. Een ruim loopvlak en een bovengemiddelde belastbaarheid combineert Nautilus met een riante hoeveelheid userprogramma’s. Aandacht is er ook voor het loopcomfort, unieke Rebound Deck Cushioning accentueert een natuurlijke looppas waarbij de landing word verzacht en de afzet juist ondersteund. De zachtere voorkant van het loopvlak is extra mild voor de gewrichten. Blessurepreventie is Nautilus’ kracht. Comfort en afwisseling ontbreekt echter niet, enkele tientallen trainingsprogramma’s en USB opties zijn gangbaar. Wel zijn de loopbanden vrij zwaar, maar dat is meer een pluspunt gelet op de toenemende stabiliteit bij een zwaarder frame. De gemiddelde Nautilus loopband gaat over de toonbank voor een prijs tussen €1.500,- en €2.000,-. Nautilus loopbanden.

Flow Fitness

Het Amsterdamse Flow Fitness levert inmiddels loopbanden door heel Europa voor zowel de thuisgebruikmarkt als voor commercieel gebruik. Met instapprijzen vanaf €750,- is Flow Fitness geen prijsstunter maar de loopbanden zijn er dan ook naar. Met meer dan tien trainingsprogramma’s biedt Flow Fitness de gebruiker voldoende variatie. Bij de goedkopere modellen (<€1.000,-) moet gezegd worden dat het loopvlak niet heel groot is. Geen drama voor de incidentele wandelaar, wel een punt van aandacht voor serieuze hardlopers. Een volwaardig uitgeruste verkooptopper is de Runner DTM3500i die in veel loopband top10’s aanwezig is. Flow Fitness loopbanden.

Joy Sport

Joy Sport kenmerkt zich niet door een uitgebreid assortiment loopbanden. Waar het merk zich wèl door kenmerkt is de goede kwaliteit van de producten. Een hoge belastbaarheid, hoge incline functie en aanzienlijke topsnelheid zijn prioriteit. Gecombineerd met een veelheid aan trainingsprogramma’s maakt het Joy Sport een interessante optie voor de fanatiekere hardlopers. De designs zijn niet per se heel mooi maar bang-for-the-bucks krijg je zeker. Joy Sport loopbanden.

DKN Technology

Prima middenmotor uit België. Bedient met oog voor comfort het geavanceerdere middensegment van ongeveer €800,- tot €3.500,-. DKN investeert in gemaksverhogende technologie en blessurepreventie door middel van schokabsorptietechnologie en interactieve trainingsprogramma’s als Kinomap, iConsole+ en BitGym.

Focus Fitness

Exclusief ontwikkeld voor Betersport. Evenals FitBike is Focus Fitness een eigen merk van deze fitnessshop. Fitnessapparatuur afgestemd op de behoeftes van de gebruiker, voor extreem scherpe prijzen. Is dat wel goed, zo’n huismerk? In dit geval kun je gerust ‘ja’ zeggen. De loopbanden van Focus Fitness, met name de Jet 5 is meermaals bekroond met de Kieskeurig award. Efficiënt gebouwd en uitgerust met features die de klant wil zien. Focus Fitness loopbanden.

Sole

Een van de best beoordeelde merken loopbanden verkrijgbaar. Buitengewone gewrichtssparende designs die de impact op kniëen en enkels reduceren. Met een extreem sterke motor, High Definition touch screen en ongeëvenaarde kwaliteit staal domineert Sole haar prijssegment. Sole loopbanden.

Bowflex

Thuisfitnessspecialist met name bekend van diens vooruitstrevende Max trainer crosstrainer. Het assortiment loopbanden van Bowflex is bescheiden maar degelijk. Bowflex positioneert zich in het hogere middensegment voor thuisgebuik. De loopbanden varieren in prijs tussen €2.000,- en €3.000,-. Het aantal trainingsprogramma’s is desalniettemin beperkt met een tiental. Bij topmerken in de budgetrange is dat vaak al meer dan het dubbele. Dat betekent wel dat de kwaliteit van Bowflex ergens anders uit moet blijken, en dat doet het. De loopbanden doorgaans (ruim) zwaarder dan 150 kilo belastbaar, hebben een prima hellingshoekfunctie rond maximaal 15% en een sterke motor van vaak over 3,5pk die een prima topsnelheid levert. Wat Bowflex dus ontbreekt aan digitale diversiteit maakt het merk ruimschoots goed in motorische en bouwtechnische kwaliteit. Maar, met een prijskaartje. Bowflex loopbanden.

Xterra

Midrange gebalanceerde loopbanden. Voor prijzen variërend van €750,- tot €1.500,- levert Xterra loopbanden met een tiental trainingsprogramma’s, belastbaar tot zo’n 150kg gebruikersgewicht en een bijpassende motor. Dit is het opletten waard, de 2.0 is veruit de goedkoopste uit de stal van Xterra maar heeft ook maar 1,25pk motorvermogen. De Trail Racer 6.6 daarentegen doet het met 3pk een stuk beter maar is meteen ook dubbel zo duur. Opletten dus met dit merk dat leuke designs neerzet maar nergens echt in uitblinkt. Xterra loopbanden.

Insportline

Europa’s grootste producent van fitnessmaterialen, aldus eigen zeggen. De Insportline collectie is dermate groot dat geen loopband er echt uitspringt. Varierend van loopbanden met magnetische weerstand vanaf goed en wel €200,- (doe het niet, we hebben je gewaarschuwd) tot powerhouses van meer dan €5.000,-. Insportline bedient de gehele thuisfitnessmarkt. Gezegd moet worden dat de betere modellen in de budgetrange vaak met een behoorlijke motor komen (denk 3,5pk voor nog geen €1.200,-. Bij de duurdere modellen word wel 8pk aangetikt. Prima keuze voor de voor de budgetloper maar laat je wel adviseren. Je checklist afwerken dus, wat heb ik nodig en wat wil ik daarvoor betalen. Een InSPORTline Gardian G12 daarentegen is absoluut een beest voor de fanatieke hardloper, maar ook hier geld, voor ruim 5k is dit kunstje elders mogelijk al eens beter gedaan. Het motorvermogen en de belastbaarheid doen het desalniettemin in elke budgetrange prima en dat is voor de serieuze loper toch het belangrijkst.

Spirit

Fitnessproducent Spirit doet aardig mee in het middensegment. De loopbanden zijn kenmerkend zwaar gebouwd en kunnen een stevige gebruiker aan (170kg+ komt regelmatig langs). De motoren zijn goed, maar niet noemenswaardig sterk zoals je bij een dergelijke belastbaarheid zou verwachten. Bij 4pk houdt het wel op. Nog steeds niet slecht, al zijn er op dat niveau motoren, maar vooruit het drukt de prijs want de Spirit is wel €1.000,- goedkoper dan de Insportline Gardian G12 waar we hem mee vergeleken. Spirit loopbanden.

Taurus

Exclusief door Fitshop verkocht. Ook bij Taurus zien we belastbaarheid van 180kg of meer. Taurus lijkt zich met haar loopbanden te richten op comfort en gebruiksgemak, het loopvlak is naar verhouding groot en de snelheid- en inclinerange aanzienlijk (20+km, helling gem. 15%) maar het opvallendst is het grote aantal trainingsprogramma’s in de best geprijsde modellen met uitschieters tot 30+ voorgeprogrammeerde workouts. Naarmate de loopbanden in prijsklasse stijgen neemt het motorvermogen helaas niet altijd toe, een continu vermogen van 3 tot 3,5pk is het wel zo’n beetje. Wanneer aan te raden? Taurus loopbanden zijn een top keuze voor de langer dan gemiddelde loper. De extra grote loopvlakken zijn heerlijk voor wie met lange benen grote passen maakt. Hou wel rekening op een budget van tenminste €.2.000,- maar liefst €3.000,-.

Horizon Fitness

Uitgerust met vernieuwende Variable Cushioning System (VCS) demping zijn de loopbanden van Horizon Fitness voorzien van de meest comfortabele loopvlakken. Van voor naar achter reageert de band wisselend op de loopintensiteit. De orthobelt is zachter, heeft een betere grip en is mild voor pezen en gewrichten. De Paragon productlijn borduurt voort op de comfortabele, grote loopvlakken aangevuld met een tiental vooringestelde workouts. Een topper? Naar onze mening zijn er in deze prijsklasse loopbanden met uniekere features maar slecht is het zeker niet. Gewoon prima middenmotors. De Elite lijn doet er qua trainingsopties en belastbaarheid nog een schepje bovenop. Het motorvermogen blijft bij de meeste Horizon Fitness loopbanden echter steken rond 2,5pk.

Vision Fitness

Vision Fitness USP is de verschillende displays die aansluitbaar zijn op vrijwel elke loopband van het merk. Kies uit Simple, Deluxe en Premium. Een minimum continu vermogen van 2,75pk en Ultra Zone Cushioning dempingsysteem maken het geheel af. De luxere Vision Fitness modellen (€3.000,-+, bijvoorbeeld de Vision Fitness T9700) zijn geschikt voor gebruik in de sportschool. Vision Fitness loopbanden.

VirtuFit

Prijsknaller. Veel loopbanden in de klasse onder €500,-. Hoger dan €2.000k,- gaat het niet. De zesdelige demping en de merkspecifieke Kinomap app is leuk maar weinig vernieuwend. Voor een klein budget heb je welliswaar een gemotoriseerde loopband maar met 1pk stel je best wel je verwachtingen bij. Aardig voor wie wandelt ter blessurepreventie of herstel. VirtuFit loopbanden.

Octane

Bescheiden assortiment loopbanden zonder band maar met ZeroRunner technologie. Zonder stoten of schokken bootsen de loopvlakken zonder belasting voor de gewrichten de perfecte natuurlijke loopbeweging na. We moeten aanstippen dat de loopbanden niet zeer zwaar belastbaar zijn en het aantal trainingsprogramma’s is ook niet overvloedig. De prijs (€2.000,- tot €5.000,-) word vrijwel geheel bepaald door de kwaliteit van de ZeroRunner component. Desondanks wel een interessante optie voor mensen met aandoeningen aan de, en of gevoelige, gewrichten. Octane loopbanden.

Cardiostrong

Cardiostrong behaalde in 2012 nog de eerste plaats in het ETM testmagazine, toen de TX50-2 als beste uit de bus kwam. Geschikt voor zware gebruikers die op intensief tempo lopen. Veel ingestelde workouts en lange garanties maken Cardiostrong interessant voor thuisgebruikers. Gemiddelde prijs tussen €800,- en €1.500,-.

Matrix

Uniek vanwege de XL loopvlakken en de speciaal ontwikkelde Dynamic Response aandrijfmethode is Matrix Profi een relatief onbekend merk dat desondanks veel in fitnesscentra te vinden is. Met een prijsrange tussen €4.500,- en €6.000,- niet de goedkoopste. Matrix loopbanden.

Reebok

Sportmerk goes fitnessmachines. Zo kun je de loopbanden van Reebok het best omschrijven. Reebok blijft met haar loopbanden net onder €1.000,-. Uitgerust met de standaard USB functies en een hoop trainingsprogramma’s, maar technisch en qua bestendigheid geen hoogvliegers. Een gebruiker van meer dan honderd kilo vinden de Reebok loopbanden al zwaar en sneller dan 16km per uur gaan ze ook niet echt. Kan ook niet want het loopvlak is aan de kleine kant en met een maximaal 2,5pk motor moet je ook niet teveel willen. In de budgetklasse zijn er, helaas voor Reebok, betere alternatieven.

Evocardio

Over het algemeen wat duurder high end merk. Ontwikkelt ook geregeld loopbanden met bureau’s en Air runner loopbanden zonder motor. Een tikkeltje anders dus maar daarom niet slecht. Over het algemeen gespecialiseerde toestellen voor ervaren lopers. Evocardio loopbanden.

Nohrd

Sprintbokken en Air runners. Aangedreven door eigen inspanning, zonder motor. Ook Nohrd toestellen vallen in de meer high end categorie qua kwaliteit en duurzaamheid. Voor de geoefende sporter. Nohrd loopbanden

Schwinn

Relatief geavanceerde loopbanden. In deze prijs zijn er echter merken die betere alternatieven bieden. Schwinn loopbanden.

Beste loopband (web)winkels

Mooi, al die loopbanden. Maar waar kun je het beste winkelen om er een te kopen? Bij online warenhuizen is het assortiment aan loopbanden beperkt en het advies ook. Vragen en nadere informatie lopen altijd via de leverancier of de inkooppartij. Daar staat tegenover dat de leveringsvoorwaarden meestal gunstig. Meer keuze en expertise vind je toch bij de webshops van fitnessspecialisten. De BeNeLux telt er een dikke hand vol.

Betersport

Betersport is in Nederland en België een van de marktleiders in fitnessapparatuur. Het Venlose bedrijf doet het me name goed in de budgetrange en heeft daarvoor een ruim assortiment. Het Betersport huismerk Focus Fitness word kostenbesparend ontwikkeld met oog voor de behoeften van de klant. Loopbanden kunnen worden getest in de showroom in Venlo. Betersport hanteert een bedenktermijn van 30 dagen, een ruime keuze aan betaalmogelijkheden waaronder PayPal, AfterPay achteraf betalen en IN3 betalen in termijnen. Attente klantenservice en assistentie via de chat. Bezoek de Betersport website.

Decathlon

Gelimiteerd aantal loopbanden voornamelijk van het merk Domyos. Goedkoop voor de massa lijkt het motto van Decathlon. De voorwaarden zijn met een unieke 365 dagen tot levenslange ruilmogelijkheid wel aantrekkelijk. Hou wel rekening met waardevermindering. Decathlon hanteert de gebruikelijke betaalopties als iDeal en creditcard, inclusief achteraf betalen.

Fitnessmerken

Onderdeel van moederbedrijf Sporttrader met franchise fitwinkels met vijf fysieke locaties. Fitnessspecialist in hart en nieren, verkoopt al meer dan 15 jaar uitsluitend fitnessapparatuur. Verschillende showrooms verspreid door Nederland. Het assortiment loopbanden is bijzonder groot en experts adviseren je via de chatservice. Levering in Nederland en België met 30 dagen retourtermijn. Gratis, mits geen misbruik. Betalen vooraf, achteraf of op afbetaling. Bestellingen vanaf €22,50 worden gratis geleverd en vanaf €75,00 ontvang je er een gratis cadeau bij. Bezoek de website van Fitnessmerken.

Fitnesskoerier

Iets kleiner assortiment dan Fitnessmerken, daarentegen wel regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. Bij Fitnesskoerier geen supergoedkope loopbanden. Hier bepaalt sportieve en technische kwaliteit het aanbod. Door het niet hebben van fysieke winkels kan Fitnesskoerier ook deelnemen aan de laagste prijs garantie. Kopen op afbetaling is mogelijk, maar wel met voorafgaande screening. Vooraf betalers genieten 1% extra korting. Bezoek de website van Fitnesskoerier.

Fitshop

Een van Europa’s grootste retailers voor fitnessapparatuur. Nederlandse showrooms in Amsterdam, Bodegraven, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam. Tevens actief in België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Polen.

Fitness Seller

Fitness Seller lijkt zich voornamelijk te richten op de verkoop van krachtapparatuur met cardiofitness als bijzaak. Het aanbod loopbanden bestaat in elk geval niet uit de gangbare merken maar voornamelijk uit de merken U.N.O. en Motive. De nadruk ligt op de serieuze sporter en semi-professionele inzet, wat ook terugkeert in de prijscategorie waar de Fitness Seller loopbanden in verkeren. Bij bestellen via de website geldt een bedenktermijn van 14 dagen. Betaling volgens gebruikelijke methoden, onder andere iDeal, onder rembours, per bankoverschrijving of voor zakelijke afnemers op rekening.

Fitnessdelivery

Opereert grotendeels in dezelfde categorie als Fitnesskoerier. Geoefende lopers tot (semi)professioneel gebruik. Met de uitzondering dat Fitnessdelivery nog wel eens enkele budgetmodellen onder duizend euro verkoopt. Het aanbod is niet heel breed maar bestaat met onder meer Tunturi, Kettler, BH Fitness en Flow Fitness uitsluitend uit gerenommeerde merken. Wie de loopbanden live wil zien kan naar de showroom in Hilversum. Betalen bij Fitnessdelivery kan op diverse wijze vooraf, achteraf of op afbetaling. Ongebruikte goederen die bij Fitnessdelivery zijn besteld kunnen onder omstandigheden tot 60 dagen retour worden gezonden. Let daarvoor op de voorwaarden.

Fitnessapparaat

Fitnessapparaat.nl is net als fitnessmerken.nl onderdeel van Sporttrader. Assortiment en voorwaarden zijn daarom overeenkomstig. Bezoek de website van Fitnessapparaat.nl.

Fitwinkel

Net als Fitnessapparaat.nl is ook Fitwinkel is een franchise van Sporttrader en hanteert hetzelfde assortiment en voorwaarden.

Gorillasports

De core business van Gorillasports is krachtapparatuur. Een handvol loopbanden is er echter wel te krijgen. Hoofdzakelijk in de budgetcategorie. Voor zover we kunnen afleiden uit de krachtapparatuur betekent dat niet dat het kwalitatief ook minder is. Retourneren binnen 14 dagen. Betalen onder meer vooraf, creditcard, AfterPay en meer, maar vooralsnog niet op afbetaling.

Coolblue

Bij Coolblue zul je zelf je research moeten doen. Het loopbanden aanbod is bescheiden en beslaat het segment voor het betere thuisfitness met een enkele budget loopband er tussen. Advies zit er niet echt in, het blijft immers een warenhuis. Wel zijn er 8 winkels, is retourneren gratis en geldt vóór 23:59 besteld, morgen in huis. Betalen onder meer per bank, of creditcard, maar niet achteraf.

Bol

Bol.com verkoopt ontzettend veel loopbanden. Niet alleen zelf maar even zo vaak via derde partijen. Veel van die loopbanden zijn goedkoop. Hier geldt dat je je niet moet blindstaren op de prijs. Advies krijg je niet en dat is een risico. What you see is what you get. In de regel heb je je bestelling de volgende werkdag in huis. Besteld via bol.com is de retourtermijn 30 dagen en betalen gaat met iDeal, creditcard, achteraf betaling of cadeaubon. Bezoek de website van Bol

Beste loopband voor jou

Inmiddels is duidelijk dat de titel van beste loopband afhangt van vereisten die per persoon verschillen. Neem daarom voor je kiest een paar richtlijnen in gedachten.

Wat is je budget?

Hoewel je budget bepalen een van de eerste zaken is die je doet is het zaak te beseffen dat kwaliteit en prijs hand in hand gaan. Er zijn zoveel modellen loopbanden in omloop en zo weinig mogelijkheden om écht te onderscheiden dat loopbandproducenten hun marge vrijwel altijd bescheiden houden. Een te duur geprijsde loopband verkoopt gewoon minder.
Dat betekent voor de consument wel dat voor een dubbeltje op de eerste rang zitten moeilijk wordt. Goedkoop is duurkoop geldt hier des te meer. Fanatieke lopers die minder dan €1.000,- willen besteden komen bedrogen uit. Je gaat dan gewoon voor een budgetloopband voor incidentele of recreatieve gebruikers. De categorie tot €1.500,- daarentegen laat meer ruimte open voor kwaliteit, al moet je er hier rekening mee houden dat die extra 500 zit in extra software (trainingsprogramma’s, geheugenmodules, interactieve media-opties) óf in extra kwaliteit (in welk geval de fancy media gadgets alsnog beperkt blijven). Bedenk in dat geval wat je wil, recreatief trainen met comfort, of intensief kunnen trainen op een klein budget. Wie beide wil moet echt een klasse hoger gaan.

Gebruikersgewicht bepalend voor slijtage

Het maximale gebruikersgewicht in combinatie met de capaciteit van de motor bepalen voornamelijk hoe lang de technische componenten van de loopband mee gaan. Hou daarom marge aan. Een loopband die een gebruiker van 120kg kan dragen en een maximaal motorvermogen van 2,5PK heeft gaat bij regelmatig gebruik niet vaak drie jaar vlekkeloos mee. Hou een marge aan van minimaal 25 kilo ten opzichte van de zwaarste gebruiker die op de loopband gaat. Weegt die 90 kilo dan kies je het best voor een loopband die minstens 120kg kan dragen, niet voor een die tot 100 gaat.

Hoe garant staat de garantie?

Wie een wat duurdere loopband koopt heeft daarbij graag de garantie dat die ook lang mee gaat. Levenslange garanties op het frame en laswerk en garanties van drie jaar, vijf jaar of nog langer op de grote onderdelen komen steeds meer voor. In de regel zit het bij de grote merken wel snor, maar check zeker bij onbekende fabrikanten als het even kan voor je koopt of je ergens online een handleiding kunt vinden. De garantievoorwaarden in de (web)winkel zijn vaak beknopt weergegeven, de kleine (in het voordeel van de producent zijnde) lettertjes hoe je die voorwaarden in uitgebreide zin moet interpreteren lees je pas als je de loopband in huis hebt. Staat het je niet aan, kun je het pakket weer terug gaan sturen.

Wandelen, joggen, rennen

Hardlopers zullen een loopband willen die tenminste 16km per uur kan met een relatief lange band. Bij voorkeur 1.50 meter +. Intervaltrainers doen er goed aan navraag te doen naar het type motor of te kiezen voor een loopband met voorgeprogrammeerde intervaltrainingen. Niet elke loopbandmotor is namelijk even geschikt voor snelle tempowisselingen (AC/DC motor verschil).

Welke software en media opties ga je gebruiken?

Steeds meer loopbandfabrikanten ontwikkelen applicaties die je voortgang monitoren. De resultaten van elke training worden automatisch opgeslagen en bijgewerkt en professionele coaches motiveren je interactief met uitgekiende trainingsprogramma’s. Ook leuk is het om je iPad aan te sluiten en een film te kijken onder het lopen. Ga je die features echt allemaal gebruiken? Je betaalt er wel voor. Denk er dus vooraf over na.

Conclusie

Hopelijk ben je iets verder dan aan het begin van het artikel. High-end, budget, opvouwbaar, als het goed is heb je nu duidelijk welke categoriën loopbanden voor jou interessant zijn. Op de afzonderlijke pagina’s van de categoriën vind je diepgaandere info over de modellen loopbanden die goed of minder goed zijn. Wil je nauwkeuriger uitzoeken welke componenten jouw loopband absoluut moet hebben? Lees dan onze Eerste Hulp bij een Loopband Kopen Gids. Snel en simpel een loopband zoeken? Gebruik de loopbanden shop.

Summary
20+ Beste Loopbanden in [year]
Article Name
20+ Beste Loopbanden in [year]
Description
De 20+ Beste Loopbanden in [year] is jouw complete overzicht voor de beste loopband voor elk type gebruik, Recreatief, professioneel, budget, je kiest altijd het juiste model.
Author
Publisher Name
LoopbandWereld
Publisher Logo