De Jet 5 loopband van Focus Fitness geldt als de beste loopband van dit moment. Een terechte titel? Naar onze mening zeker. Focus Fitness is er veel aan gelegen thuistrainers optimaal te bedienen. De loopband is relatief goedkoop, past in vrijwel ieders budget en de combinatie van degelijkheid van het frame en de motorische en softwarematige prestaties zijn positief. Met een stevige hellingshoek en maar liefst 36 trainingsprogramma’s is er voor elk wat wils. Een aanrader dus voor thuissporters? Tijd voor een review.

Direct de beste aanbieding? Bekijk hier de huidige goedkoopste Jet 5 loopband.

>> Beste aanbod <<
 
 

Focus Fitness Jet 5 Review Table Of Contents

 

Materiaal & afmetingen
Lengte 169cm
Breedte 76cm
Hoogte 133cm
Specificaties
Gewicht 66kg
Max gebruikersgewicht 120kg
Constant vermogen 2 pk
Maximale snelheid 16km p/uur
Aantal hellingsstanden 12
Trainingsprogramma’s 36

De Focus Fitness Jet 5 onderwierpen we nog niet eerder aan een inspectie dus was het hoog tijd dit powerhouse eens nader te bekijken. De thuis fitness branche heeft immers al meer dan genoeg toestellen die schreeuwend aanbevolen worden maar al gauw laten afweten. De pluspunten zijn dat Focus Fitness met deze loopband zware belastbaarheid en stevigheid combineert met een hoog gehalte van slijtvastheid. Minpunten? Digitale en multimedia mogelijkheden zijn niet zo nadrukkelijk aanwezig, denk aan het aansluiten van tablets en telefoons.

 • Focus Fitness Jet 5 kwaliteit

  Bij het uitpakken valt meteen op dat de loopband niet loodzwaar is. Desalniettemin is de Jet 5 bestand tot een gebruikersgewicht van 120kg. Met een eigen gewicht van 66kg een goede prestatie. Bij het monteren is het aan te raden om een paar extra handen in de buurt te hebben. Moeilijk is het beslist niet, maar met z’n tweeën gaat het net even soepeler, en wel zo gezellig.

  • Motorische kwaliteit

   Ook technisch presteert de Jet 5 uitstekend met een piek van 4pk en een continu vermogen van 2pk. Het loopvak is met 134cm breder dan de meeste andere loopbanden in deze klasse en het geheel wordt ondersteund door 8 Flex Suspension veren.

  • Frame stevigheid

   Wat ons als eerste opvalt aan de Jet 5 is de robuustheid. Veel loopbanden in deze budgetklasse willen nogal eens wat kwetsbaar over komen, wiebelen en kraken. De Jet 5 beslist niet. Met een gewicht van 66kg en een belastbaar gebruikersgewicht van 120kg heeft Focus Fitness met de Jet 5 een toestel afgeleverd dat aangenaam stabiel is.

 
 

 
 

 • Technische mogelijkheden

  De Focus Fitness Jet 5 is dan een prima stevige loopband, maar presteert de machine ook een beetje? Daarop is het antwoord volmondig ja. Voor een budget cardiotoestel is de performance uitstekend. De elektronisch instelbare hellingshoek is stevig en met 36 programma’s zijn de trainingsmogelijkheden geheel van deze tijd.

  • Hellingshoek tot 12 standen

   Wist je dat het lopen op een hellend oppervlak aanzienlijk meer caloriën verbrandt? Op die manier bouw je in no time conditie op en val je nog sneller af. Met 12 standen voldoet de Jet 5 zeker aan de tegenwoordige eisen.

  • Computer & instellingen

   Het eenvoudige display functioneert naar behoren. Een duidelijk leesbaar LCD scherm presenteert de belangrijkste data, hartslag, caloriën die je verbruikt, de voortgang van je trainingsprogramma, het is allemaal prima te lezen. Liever iets anders kijken? De tablethouder laat je veilig je tablet op het scherm leggen en terwijl je loopt kijk je naar je favoriete serie of videobel je met je vrienden.

  • Trainingsprogramma’s

   In de huidige markt tel je als producent bijna niet meer mee als je niet enkele tientallen trainingsprogramma’s voor programmeert. Daar is Focus Fitness niet anders in. De Jet 5 is uitgerust met maar liefst 36 trainingsprogramma’s. Deze bestaan uit een manuele versie, een user instelbare variant en eenvoudige voorgeprogrammeerde varianten.

   Deze laatste bestaan uit een ruime mix van interval, hellings- en gecombineerde programma’s. Stippel dus je eigen maatwerk trainingsprogramma uit of kies uit een van de vele door experts samengestelde trainingen.

focus fitness jet 5 opgeklapt

focus fitness jet 5 review

 
 

 
 

 • Garantie

  Dan de garantie. Dit is het punt waarop men vaak kan afleiden hoe overtuigd de leverancier van zijn eigen product is.

  • Frame & motor

   De garantie van de Jet 5 bestaat uit 2 jaar garantie op de onderdelen levenslang op het laswerk en het frame.

  • Onderdelen.

   De garantie op de overige onderdelen is 2 jaar.

   Prima voor elkaar dus voor een goedkope loopband met toch uitstekende mogelijkheden.

 
 

 
 

 
 

 • Eindoordeel

  De Jet 5 loopband heeft een aantal aantrekkelijke sterke punten die de loopband tot een goede keuze maken. Geen enkel toestand is uiteraard perfect, maar de combinatie van prijs-kwaliteit mag er in dit toestel zijn. We nemen nog eens de voors en tegens door.

  • Voor

   een streepje voor heeft de Jet 5 vanwege onder meer de handige opvouwbaarheid, de zeker voor dit budget geavanceerde demping, de ruime selectie trainingsprogramma’s en uiteraard de lage prijs.

  • Tegen

   Een aanmerking is er ook. De lengte van het loopoppervlak had iets langer kunnen zijn. Zeker, de band loopt fijn, maar echt lange mensen met een langere pas kunnen het loopvlak wat kort vinden.

   

  Conclusie

  Met de Jet 5 brengt Focus Fitness een kwalitatieve en prijsvriendelijke loopband naar je thuis. Dat ietwat korte loopvlak is misschien voor een enkelen een bezwaar maar doet voor de meesten niet af aan de praktische bruikbaarheid, de duurzaamheid en de overdaad aan trainingsprogramma’s.

  Klantervaringen

  giele: “Ik gebruik de loopband om thuis te kunnen bewegen ter revalidatie. Gekeken naar een loopband om te lopen en als het herstel genoeg vordert nog wat te rennen. Zeer gebruiksvriendelijk en simpel opbergbaar.”

  Mathias: “Loopband wordt door het hele gezin naar volle tevredenheid gebruikt. Supberbe service, vriendelijk en correct geholpen bij het aankoopproces via de chatservice. Zeker een top ervaring en voor herhaling vatbaar. Een aanrader!”

  Meer info & prijs.