Focus Fitness Jet 5

5

LoopbandWereld

Loopband Focus Fitness Jet 5 review samenvatting

De Jet 5 loopband van Focus Fitness geldt als de beste loopband van dit moment. Een terechte titel? Naar onze mening zeker.

Direct de beste aanbieding? Bekijk hier de huidige goedkoopste Jet 5 loopband.

loopband focus fitness jet 5 review focus fitness loopband jet 5 aanbieding

 

 

 

 

 

 

De Focus Fitness Jet 5 onderwierpen we nog niet eerder aan een inspectie dus was het hoog tijd dit powerhouse eens nader te bekijken. De thuis fitness branche heeft immers al meer dan genoeg toestellen die schreeuwend aanbevolen worden maar al gauw laten afweten. De pluspunten zijn dat Focus Fitness met deze loopband zware belastbaarheid en stevigheid combineert met een hoog gehalte van slijtvastheid. Minpunten? Digitale en multimedia mogelijkheden zijn niet zo nadrukkelijk aanwezig, denk aan het aansluiten van tablets en telefoons. Meer informatie? Klik hier voor de Jet 5 specificaties en prijsopgave.

Materiaal & afmetingen
Lengte 169cm
Breedte 76cm
Hoogte 133cm
Specificaties
Gewicht 66kg
Max gebruikersgewicht 120kg
Constant vermogen 2 pk
Maximale snelheid 16km p/uur
Aantal hellingsstanden 12
Trainingsprogramma’s 36

Focus Fitness Jet 5 review details

Degelijk en sterk

Wat ons als eerste opvalt aan de Focus Fitness Jet 5 loopband is de robuustheid. Veel loopbanden voor thuis willen nogal eens wat kwetsbaar over komen, wiebelen en kraken. De Jet 5 beslist niet. Met een gewicht van 66kg en een belastbaar gebruikersgewicht van 120kg heeft Focus Fitness met de Jet 5 een powerhouse afgeleverd dat aangenaam stabiel is.

Ook technisch presteert de Jet 5 uitstekend met een piek van 4pk en een continu vermogen van 2pk. Het loopvak is met 134cm breder dan de meeste andere loopbanden in deze klasse en het geheel wordt ondersteund door 8 Flex Suspension veren.

USP en mogelijkheden

We zeiden al dat deze loopband het niet moet hebben van de luxe franje. Wel is de loopband opklapbaar. De Jet 5 excelleert vooral in degelijkheid. Desalniettemin moet gezegd worden dat het aantal programma’s erg riant is. Met 36 programma’s is de loopband een heel stuk uitgebreider dan de meeste loopbanden (gemiddeld tot 20 programma’s). Deze veelzijdigheid in combinatie met maar liefst 12 (elektrisch, dus vanaf het display instelbare) hellingstanden en de hoge graad van stabiliteit maakt de Jet 5 geschikt voor gevarieerde hardlooptraining.

Instellingen

Hoewel niet belast met onnodige (dure) luxe kan de loopband wel enige data opslaan. Met de handgrepen is hartslagmeting en lichaamsvetmeting mogelijk en de computer kan trainingsinformatie opslaan. Focus Fitness heeft hier bewust ingezet op prestaties en stevigheid en houdt de prijs laag door het daarbij te houden. Een tablethouder zit er wel op maar wie die tablet, zijn telefoon, MP3 of borstband wil verbinden met de loopband moet verder kijken naar de grote broer van de Jet 5. De uitgebreidere Jet 7.

Garantie en onderhoud

Eerder stelden we dat de Jet 5 zo stevig was. Dat wil echter niet zeggen dat er nooit iets mis kan gaan. In dat geval is er tot drie niveaus garantie mogelijk. Vanzelfsprekend de standaard productgarantie waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor eventueel transport naar en van de reparatieruimte in geval van een defect. Garantie Plus ziet er op deze verantwoordelijkheid over te dragen op de leverancier. De laatste mogelijkheid is garantie aan huis waarbij een in fitnessapparatuur gespecialiseerd montagebedrijf wordt ingeschakeld.

Zeer geschikt voor conditietraining en om mee af te vallen. Focus op stevigheid en trainingsvermogen. Beperkte digitale mogelijkheden komen terug in de lagere prijs. Naar ons idee is de Jet 5 de loopband die dit jaar de meeste waar voor het geld geeft.

Klantervaringen

giele: “Ik gebruik de loopband om thuis te kunnen bewegen ter revalidatie. Gekeken naar een loopband om te lopen en als het herstel genoeg vordert nog wat te rennen. Zeer gebruiksvriendelijk en simpel opbergbaar.”

Mathias: “Loopband wordt door het hele gezin naar volle tevredenheid gebruikt. Supberbe service, vriendelijk en correct geholpen bij het aankoopproces via de chatservice. Zeker een top ervaring en voor herhaling vatbaar. Een aanrader!”

Bekijk alle service specificaties & prijs