Loopband kopen tweedehands slecht idee?

In jaren van weinig economische groei wanneer het leven steeds duurder wordt
is een fitnesstoestel een luxe aankoop. Natuurlijk is het nodig om in uw
gezondheid te investeren. Maar toch. Die
robuuste kwaliteit loopband is wel duur. U heeft natuurlijk liever een goedkope loopband. Op marktplaats worden loopbanden aangeboden
tegen extreme dumpprijzen. Goed idee?

Loopband kopen marktplaats

loopband kopen tweedehands Een loopband kopen via marktplaats kan een goed idee lijken. Zeker als hetzelfde model wordt aangeboden. De loopband bevat dan dezelfde opties en mogelijkheden als de loopband in de winkel. Er vanuit gaande dat alles nog naar behoren werkt. Daar zit ook vaak de bottleneck. Zeker aangezien de garantie vaak verlopen is.

Anders dan bij kracht materiaal als halters en losse gewichten (tien kilo blijft tien kilo)
zijn cardio apparaten wel aan een redelijke slijtage onderhevig. Zeker als zij veel gebruikt
worden. Wat met name bij de aanvankelijk wat duurdere apparaten het geval is. Wie koopt er immers een dure loopband om die vervolgens thuis te laten verstoffen? Niemand dus. Als het een goed model is dat in de winkel een behoorlijke nieuwprijs heeft kunt u er redelijkerwijs vanuit gaan dat het toestel aan het verslijten is wanneer het op marktplaats verschijnt. Zeker wanneer het voor een schijntje verkocht wordt. (oké uitzonderingen daargelaten, de wedstrijdloper met een loopband van 5000 euro die een ongeluk krijgt en een dwarsleasie oploopt zal heus een integere verkoper zijn).
Dergelijke incidentele gevallen uitgezonderd geldt gewoon de algemene marktplaatsregel ‘als het te mooi is om waar te zijn dan is het dat waarschijnlijk ook’. Sluit dus zeker geen koop voor u het apparaat gezien én getest heeft. Een loopband test u niet door het toestel even aan te zetten en er op te wandelen. Vraag of u tenminste een half uurtje mag testen. Zet de loopband aan en ren een tijdje op een flinke snelheid, liefst tegen de maximum snelheid aan. Zet de band eens op de hoogst mogelijke helling. Luister intussen naar de motor, hoort u dat de loopband het moeilijk heeft? Ga dan dan niet met deze verkoper in zee. Test ook de knoppen en programma’s. Niets is zo verraderlijk als op de toppen van uw kunnen hardlopen om dan te ontdekken dat de ‘snelheid minderen’ knop of nog erger de noodstop knop het niet doet. Testen, testen, testen dus.

Ook kan het zo zijn dat de garantie vervallen is of alleen door de originele eigenaar kan worden benut. Let op want dit komt vaker voor dan u verwacht. Als de motor van uw loopband het vervolgens na drie weken begeeft moet u op eigen kosten een monteur laten komen en een nieuwe motor laten leveren. Doorgaans geen kwestie van een paar dubbeltjes.

Tweedehands loopband goede kwaliteit

Toch op zoek naar een loopband occasion? Veel professionele winkels leveren ook tweedehands modellen. Dit zijn vaak showroom modellen, modellen die gebruikt zijn in een sportschool en nu en dan van particulieren overgenomen loopbanden van de betere merken. Deze loopbanden worden doorgaans nagekeken op technische gebreken voor zij weer te koop worden aangeboden en soms zit er zelfs nog een (beperkte) nieuwe garantie op. Bekijk o.a. showroomloopbanden hier.