U overweegt een loopband te kopen? De voornaamste punten bij zo’n aanschaf hebben we hier op een rij gezet. Elke gebruiker heeft unieke vereisten en een goede oriëntatie zorgt er voor dat u straks nog lang plezier heeft van uw loopband.

Vergelijk alle loopbanden online of bekijk hier de goedkoopste loopbanden van dit moment.

Loopband kopen waar op letten?

Gewicht

Een duidelijke hint naar de kwaliteit van een loopband krijgt u direct door het gewicht. Hoe zwaarder de loopband des te meer staal er in de constructie verwerkt is. Dat gewicht maakt de loopband stabieler en daardoor minder vatbaar voor beschadigingen.

Motorvermogen

Uitgebreide trainingsprogramma’s en extra USB poorten om uw eigen muziek af te spelen zijn natuurlijk prachtig, maar in de eerste plaats worden de prestaties van de loopband toch geleverd door de motor. In de regel kan men stellen dat een loopband met een motorvermogen van 4pk (piek vermogen!) geschikt is om lopers tot een lichaamsgewicht van 100 kilo te laten lopen of joggen.
Gaat de loopband veel zwaarder belast worden bijvoorbeeld omdat de gebruikers zwaarder zijn of wilt u intensiever trainen (hogere snelheden, langdurige hardloopsessies) dan is een krachtigere motor toch beter. De motor maakt dan minder toeren en gaat langer mee. De loopband zal dan ook stiller zijn.

Grootte loopoppervlak

Bij de meeste loopbanden voor thuis ligt de breedte van de band tussen 40 en 55 centimeter. Vanzelfsprekend is dit van directe invloed op het loop comfort. Hoe breder de band hoe meer ruimte u heeft om passen te maken. Dat geldt natuurlijk ook voor de lengte. Wanneer u erg lang bent is het verstandig om op te letten naar een loopband met meer lengte zodat u natuurlijke passen kunt maken, óók als u rent.

De wat luxere loopbanden in het semi professionele segment (maar vaak ook al de intensief gebruik loopbanden) zijn in meer of mindere mate uitgerust met een dempingssysteem. Dit zorgt ervoor dat u soepeler loopt en verminderd de impact op uw enkels, kniëen en heupen.

Loopbanden vergelijken

De drie punten hierboven zijn het belangrijkst voor de ‘core kwaliteiten’ van een loopband. Namelijk voorzien in de training waarvoor u de loopband wil gebruiken. Alle overige opties kunt u zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Uw virtuele route volgen op uw tablet die u vastklemt op uw loopband? Uw eigen muziek door de boxen laten klinken? Vrijwel alles is kan tegenwoordig. Voor welke categorie u ook kiest, een een weloverwogen keuze is altijd de beste. Bereid u dus in alle rust voor. Neem gerust contact met ons op of bekijk meteen de goedkoopste loopbanden.