Loopband via Marktplaats kopen?

Een loopband via Marktplaats kan een optie zijn in plaats van via een erkende loopband specialist kopen.

Wees bedacht op valkuilen!

Er zijn online genoeg handelaren die transparantie niet heel hoog in het vaandel hebben staan. Zo is bijvoorbeeld op dit forum te lezen. Wie op zulke adressen koopt begaat niet zelden een miskoop. Deze kopers proberen goedkoop aan een loopband te komen maar zijn uiteindelijk meer geld kwijt aan onderdelen en herstelkosten dan vooraf verwacht.

Loopband occassion of via handelaar

No matter what het onderwerp ook is, men denkt al gauw dat een ‘echte winkel’ er meer verstand van heeft dan een privé persoon. Vaak een grove misvatting. In werkelijkheid zijn veel grote zakelijke partijen slechtst doorverkoper. Ze kopen een grote partij loopbanden in het buitenland en slingeren die zonder pardon met dumpprijs advertenties op Marktplaats. Dit soort handelaren zou net zo goed in auto onderdelen kunnen handelen. Het is slechts de verkoop die telt. De koper wordt geregeld onder druk gezet met aansporende kreten ‘WEG IS WEG’ ‘ALLEEN VANDAAG NOG!’ enzovoort. loopband via Marktplaats

Sluwe trucs

Bizarre kortingsacties en tijdelijke bonussen

De strategiën die je het idee geven dat je buiten het net gaat vissen. Je bent eigenlijk onvoldoende voorgelicht maar de deal lijkt zo vluchtig dat je wel snel moet beslissen. Wees gerust, deze deals komen terug. Echt waar. Het is namelijk helemaal niet het plan om dit soort loopbanden tegen een ‘normaal tarief’ te verkopen. Deze loopbanden dienen alleen om klanten naar de hal te krijgen.

Verkocht of door voorraad heen

Ook een beruchte methode. Met een wervelende advertentie wordt je naar het magazijn getrokken en ter plaatse begint een verkoper zijn praatje. De loopband waarvoor je komt is er helaas niet meer. Echt net voor je kwam verkocht. Omdat de aanbieder dat toch wel sneu vindt voor je krijg jij een persoonlijk aanbod met een andere loopband. Alleen voor jou, met een extra scherpe korting er bij. Gauw beslissen want dit aanbod blijft maar even geldig. Zelfde gemene foefje. De eerste loopband heeft nooit bestaan, of in elk geval voor een heel andere prijs. De aanbieder wil een schappelijke indruk maken en je vertrouwen winnen en jij wil gewoon een loopband. Opletten geblazen want juist de loopband die je nu krijgt voorgesteld is naar alle waarschijnlijkheid een toestel waarop flink winst gemaakt kan worden. Het toestel waarvan men van te voren al wilde dat je dat zou gaan kopen.

Slechte fitnessapparatuur vs goede fitnessapparatuur

In de hal wordt je verzocht om op een loopband plaats te nemen. Het ding kraakt en piept en is niet al te stevig. Valt dat even tegen. Maar geen nood, je krijgt een beter toestel met een mooie korting. Is dat even meegenomen? Toch niet. Zelfde verhaal als het vorige voorbeeld. Dat is het apparaat dat je moet kopen. Die andere threadmill is er alleen om deze deal beter af te laten steken. Subtiele psychologische manipulatie dus.

Slotsom

Koop je een loopband via Marktplaats ga dan het liefst in zee met een privé aanbieder. Toch op zoek naar gegarandeerde kwaliteit? Kies dan voor een loopband uit een erkende winkel met garantie. In deze tijd zijn ook goede loopbanden scherp geprijsd. Goed geregelde garantie voorkomt een hoop ergernissen achteraf.