Een loopband voor thuis – 5 redenen

Naar de sportschool gaan, buiten lopen of toch een loopband voor thuis. Wat is wijsheid? Natuurlijk kun je in de sportschool meer apparatuur gebruiken maar de meeste mensen hebben toch een voorkeur voor een apparaat. Vele sporters investeerden een keer in een goedkope loopband en trainen uitsluitend nog thuis. Daarmee laten ze een hoop sportschool ergernissen achter zich.

loopband voor thuis

1: Het spaart geld uit. Een sportschool lidmaatschap kost geld. Maandelijks. En de benzine er heen is ook niet gratis. Maandelijks ben je dus meer kwijt dan alleen de abonnementskosten. Ook als je een tijd minder motivatie hebt of weinig tijd hebt om te gaan blijft de club wel afschrijven.

2: Je spaart een hoop tijd uit. Een uurtje cardioën betekent niet ook een uurtje van huis. De rit er heen, omkleden en douchen. Alles neemt tijd in beslag en je bent zo twee uur weg. Hoe anders is het als je naar je zolder of bij kamer loopt, je loopband start en begint.

3: De openingstijden zijn precies jouw ding. Je hoeft je niet meer te haasten na het werk. Of misschien zelfs er voor. Vaak schiet het trainen er dan bij in of wordt het afgeraffeld. Snel naar de gym rijden, hopen dat de loopband vrij is en dan maximaal een x aantal minuten trainen is voorbij. Je eigen loopband voor thuis is ook als je wisselende diensten draait ten alle tijde beschikbaar.

4: Nooit meer slecht weer. In de zomer is het nog wel lekker om buiten te trainen (tenzij je een pollen allergie hebt, maar dat terzijde). In de winter met regen, wind ijs en sneeuw is het een ander verhaal. Juist in die maanden dat je meestal veel en lekker eet zit schiet het trainen er dan vaak bij in. Zonde en ook helemaal niet nodig. Ook in de winter train je op je loopband gewoon comfortabel.

5: Het is comfortabel. Alle gemakken van je eigen huis. Muziek die jij mooi vindt, water uit je eigen kraan. Na het trainen meteen lekker onder je eigen douche. Als afsluiter in deze reeks is dat toch een prettige bijkomstigheid.

Al het bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor loopbanden maar voor alle fitnessapparatuur. Door toenemende techniek en stijgende concurrentie is wat vroeger een onbetaalbare zaak was nu voor vrijwel iedereen mogelijk. Waar je traint maar niet zoveel uit, áls je maar traint. Zoek een toestel dat je ligt en betaal niet langer onnodig aan een duur fitnesscentrum. Alle loopbanden bij elkaar zien? Bezoek ons shopping portaal.