Technogym, ‘The Wellness Company’ is een van ’s wereld bekendste leveranciers voor loopbanden, crosstrainers, hometrainers en overige cardio- en krachttrainingsapparatuur. Wie wel eens een hoogwaardige sportschool heeft bezocht heeft ongetwijfeld op deze topmachines getraind. Zoals het een voorloper betaamt gaat er veel aandacht naar R&D, reseach en development. De consument wordt immers veeleisender en de markt raakt verzadigd met concurrenten die het beter denken te kunnen. Door middel van innovatieve fitnessapparatuur, advisering en sportmaterialen voor de zakelijke en particuliere markt draagt het merk Technogym bij aan het promoten van het totale welnessconcept.

treadmill

Technogym loopband voor thuisfitness

Beter, bewuster en gezonder leven. De services en fitnessapparatuur zijn wetenschappelijk onderbouwd en staan wereldwijd met elkaar in verbinding met de Wellness Connected Experience. Wanneer en waar je ook bent, overal bieden de Technogym apps toegang tot jouw eigen welnessconcent en trainingsschema’s. Zeker met de Wellness on the go ervaring die de firma biedt, met de lancering van Unity, het Android 4 open platform en de ARTIS productlijn werd enkele jaren volop ingezet op connectiviteit en bereikbaarheid.

Als merk met beoogd marktleiderschap in de branche spreekt het voor zich dat het aanbod fitnessapparatuur voor functionele training, kracht- en cardio-apparatuur kan bogen op decennialange expertise. Niet voor niets is Technogym officieel leverancier van tot op vandaag zes Olympische en Paralympische Spelen.

Al met al kun je stellen dat Technogym de top van de markt vertegenwoordigd. De meerderheid van de betere health & fitnessclubs kiest dan ook voor dit merk. De toestellen zijn technisch in orde, voorzien van goede garantie en servicecontracten en bovenal van deze tijd. De laatst tends en innovaties gaan nooit onopgemerkt voorbij. Comfortabel trainen op een apparaat wat eigenlijk fool- en hufterproof is. En er ook nog eens fraai vormgegeven uitziet. Die kwaliteit komt echter wel met een prijs. In de markt voor thuisfitness kost de gemiddelde loopband pakweg €1500,- en zitten de meest verkochte modellen in de klasse van €800,- tot €1800,-. Een goedkope loopband van Technogym vind je daar echter niet tussen. Ook niet afgeprijsd of tweedehands. En als je het wel vindt vraag dan even door of alles wel in orde is met dat apparaat.

Table Of Contents

Goedkoop is relatief

‘Goedkoop’ betekent hier namelijk ‘vanaf €3500,-‘. De premium en high end modellen lopen op tot meer dan 20k. Toegegeven, je hebt dan ook wel wat. Is het dat waard? Als je bankrekening een paar extra nullen heeft en je totale homegym een ton mag kosten wel. Gemak, luxe en kwaliteit te over. Voor wie dat wil is er de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. In alle andere gevallen zijn voor thuisfitness andere merken net even iets realistischer.

Niet beter, zeker niet, maar voor gebruik op een bovenkamer door een of een paar personen bieden de betere modellen van merken als Life Fitness, Tunturi of Sole uitstekende kwaliteit en zo gevarieerde mogelijkheden dat een investering van 10k, behoudens heel specifieke uitzonderingen, denk aan loopbanden voor specifieke medische checks, niet nodig is. We verzamelden hier alvast 3 alternatieven voor je.

Alternatieven:

sole f65 1. Sole F63
tunturi t90 endurance 2020 loopband 2. Tunturi T90 Endurance
BowFlex BXT326 3. BowFlex BXT326

Desalniettemin zal er altijd een publiek zijn die de prijs er voor over heeft. En dan krijg je ook echt wel waar voor je geld. Daarom nemen we hierna volgend een beknopte omschrijving van de selectie loopbanden door.

Technogym productlijnen & prijzen

Welke loopband geschikt is voor je hangt van je persoonlijke omstandigheden en wensen af. Hoe vaak loop je, hoe ver, welke features wil je graag in je toestel? Zo is de Jog Forma uitgerust met een riant loopoppervlak, is de Run Personal een designloopband voor ervaren lopers, en wie creatief moet zijn met de beschikbare ruimte kiest voor Technogym MyRun. Transportkosten, montage en installatie zit bij de prijs inbegrepen. Als de monteur vertrekt werkt het apparaat naar behoren. Welke loopband past bij jou?

Jog Forma

Met de Jog Forma haal je jouw eigen professionele loopband in huis. Oersterk, safe, comfortabel, de Forma is het toestel van professionals. Bijkomend voordeel: hij neemt slechts twee vierkante meter in beslag. Een hellingshoek van maximaal 15% en een topsnelheid van 18km per uur maken deze loopband tot een trainingskanon. Natuurlijk aangevuld met een gevarieerd scala aan trainingsprogramma’s.

Je voortgang monitor je op het intuitieve display waarbij je met je QR code je prestaties toegankelijk maakt. Vervelen is eveneens verleden tijd, connect je telefoon met de de Entertainment Support en kijk onder het lopen naar je favoriete films of series, of hou nauwkeurig je resultaten bij in het mywelness platform.
Prijs: €6290,-

Run Personal

In de Run Personal komen functionaliteit en design samen met professionele loopprestaties. Ontwerpers Toan Nguyen en Antonio Citterio ontwierpen een loopband met rondingen, strakke belijning en schitterende reflecties. Surf op het 19 inch scherm, bekijk nieuws of social media tijdens het lopen of focus je maximaal op de totaal begeleider trainingsschema’s. Een kwalitatief en stilistisch hoogtepunt van je indoor hardloopervaring.

De stille motor faciliteert met een piekvermogen van 4 PK elke trainingsvariant en wie bergopwaarts wil trainen wordt met de 15% hellingsgraad op zijn wenken bediend. Zelf instellen hoe je het ook al niet, de Technogym Live interface geeft je toegang tot een complete database met 1 on 1 trainingen en virtuele begeleiding die het beste uit jouw hardlooptrainingen haalt. De voortgang hou je bij met de mywellness app op je Apple Watch of Samsung Galaxy Watch.
Prijs: €13.500,-

MyRun

Compact en inklapbaar is de MyRun. Optimale prestaties in zo weinig mogelijk ruimte. Met een loopoppervlak van 143 x 50 cm haalt deze loopband het maximale uit de verhouding tussen loopoppervlak en voetafdruk, maar liefst 55% loopruimte, veel efficienter is bijna niet te vinden. Dat je die prestaties tot in de puntjes kunt benutten blijkt uit de maximumsnelheid van 20km per uur, en de opvouwbaarheid staat aan de hellingshoek niet in de weg, die is met 12% meer dan prima.

Met zijn minimalistische en afgeronde uiterlijk past de MyRyn voortreffelijk in een modern design. De Wake Up Sensor denkt tevens aan het milieu. De loopband start zodra je er op start, maar is met een stroomverbruik van 0,5W in standby mode uiterste mileuvriendelijk.
Prijs: €3.250,-

Artis Run

Minimalistisch en functioneel zijn de core eigenschappen van de Artis Run. Een ruim en dempend loopoppervlak van 152 x 58cm en een groot kantelbaar touchscreen maken de loopband zowel functioneel als interactief.

Het gedempte loopoppervlak past zich automatisch aan jouw looptechniek aan. Een ergonomisch optimaal niveau van juiste positionering en hoek van de display zorgt dat je de loopband zo comfortabel mogelijk kunt bedienen. Het trainen zelf verloopt intuitief, door middel van Fast Track Control stel je snelheid en hellingshoek in zonder de training te onderbreken en Typtronic adjustment zorgtt zelfs voor diverse snelheden zonder de cadens van je sessie te hoeven onderbreken.

De Unity 3.0 console zorgt op zijn beurt voor eindeloos entertainment en laat je zelfs competitief lopen in nieuwe Race uitdagingen op de circuits van beroemde marathons.
Prijs: €21.450,-

Skillrun

Als er een beest in de Technogym stal staat is het de Skillrun. Perfect voor thuis zowel als in de gym. Multidrive Technology maakt cardio- en krachttraining toegankelijk op een en hetzelfde toestel. Zo simuleert Sled Push modus de weerstand van een volgeladen slee voor sprint en versnellingstrainingen.

Parachutemodus laat je trainen voor maximale snelheid door de tractie van een geopende parachute na te bootsen. Naarmate je harder rent stijgt de weerstand van de band. De lamellenriem is sowieso goed voor uitzonderlijke prestaties: -3 tot + 25% hellingshoek en een snelheid.

De Skillrun is leverbaar in meerdere uitvoeringen die in prijs verschillen, al dan niet gericht op training of uitgebreid met meer entertainmentopties. Doelgerichte programma’s laten je efficiënte
Prijs: €17.450,-

Excite Live Run

De nieuwste telg in de Technogym clan is revolutionair breed en buitengewoon stil. Met meer stabiliteit en 13% meer loopruimte ten gevolg. Via de Technogym Live interface stimuleert je personal coach je naar een nieuw niveau van intensiteit terwijl het Optimal Stride loopvlak zich aan jouw manier van lopen aanpast. Ook dit model is leverbaar in meerdere uitvoeringen, namelijk de Technogym Live “10 en de Technogym Live “19 in de edities Meteor Black of Lunar Grey, waarbij de “19 de variant is met de extra luxe entertainment opties.
Prijs: op aanvraag

Run 600 Excite MED & Run 1000 Excite MED

Medisch ondersteunend zijn deze op revalidatie gerichte loopbanden. De 600 kan desgewenst worden voorzien van extra lange handgrepen, de 100_ die voorzien is van een ruime database met testprotocollen kan worden gekoppeld aan diverse apparatuur voor stresstesten als een ECG en zuurstofverbruik.

Garantie

Ondanks de Technogym kwaliteit kan het natuurlijk dat er een defect ontstaat. Standaard biedt Technogym twee jaar garantie, en een servicedesk voor assistentie bij het oplossen van technische problemen waarvoor geen hardware hoeft te worden vervangen. Langer garantie? Dat kan met het Technogym Care Plan.

Tweedehands

Een occasion dan, een tweedehands loopband. Is dat wat? Misschien een gebruikt toestel uit de boedel van een sportschool? Koop je een een refurbished apparaat via Technogym dan is het toestel geheel geinspecteerd en gerepareerd om aan de hoge eisen te voldoen. Dit word Still Novo genoemd en komt onder andere met een jaar garantie. Technische ondersteuning en een telefonische helpdesk, handleidingen en een servicebox.

Samenvatting

Een uitstekend merk met hoogwaardige apparatuur. Maar een vergelijkbare prijs. Professionele toestellen met een voor Technogym begrippen voordelige prijs en die relatief weinig ruimte in beslag nemen zijn de Jog Forma en MyRun. Voor een superieure kwalitatieve ervaring op alle vlakken, techniek, veelzijdigheid en multimedia zijn de modellen Artis Run, Run Personal, Skillrun en Excite Live. Wie medische toepassingen behoeft gaat voor de Excite Med line. Wie prijzen tussen 3,5 en 20k te veel vindt kan opteren voor een occasion. Aangeboden op diverse websites, en onder de eigen lijn Still Novo.