xterra trail racer 3.0 review

Xterra Trail Racer 3.0 Review

Genoeg van fitnessapparatuur die duur of ondeugdelijk is? Volgens Xterra is dat bij de Trail Racer 3.0 anders. Deze relatief goedkope loopband past in elk budget en heeft qua frame en motorische kwaliteit ruimschoots aan de verwachting voldaan. Met een goede hellingshoek en een serie eenvoudig bedienbare trainingsprogramma’s ook geschikt voor beginners. Een aanrader voor thuis trainende (aspirant) lopers on a budget? Tijd voor een review.

>> Beste aanbod <<
 
 

Xterra Trail Racer 3.0 Review Table Of Contents

 

 • Xterra Trail Racer 3.0 kwaliteit

  Het eerste dat opvalt bij het uitpakken is het gewicht. Dit wijst erop dat de Xterra 3.0 een sterke loopband in zijn klasse is. Vraag voor het monteren van de machine iemand om hulp. Moeilijk is het niet en het aantal handelingen valt mee. Een paar extra handen om de onderdelen op hun plek te houden maakt de loopband echter net even beter gemonteerd.

  • Motorische kwaliteit

   Wanneer de loopband eenmaal gemonteerd is blijkt de degelijkheid snel. Het eerste dat opvalt is het comfortabele demping van het loopvlak. Die is van zo’n aard dat trainen op deze loopband veel weg heeft van gewoon lopen op de weg.

   Een ander aspect dat er uit springt is het geluid. Of beter gezegd, dat het wel meevalt met dat geluid. De Xterra Trail Racer 3.0 is voor een budgetloopband behoorlijk stil! Een kwaliteit die vrij uniek is in deze prijsklasse. De grote rollen in de machine beperken het aantal toeren van de motor en dat komt tot uiting in het beperkte geluidsniveau.

  • Frame stevigheid

   Veel loopbanden voor thuisgebruik zijn nogal licht. Zo niet de Xterra 3.0. Het apparaat voelt stabiel en stevig aan tijdens het lopen. Mag eigenlijk ook wel met een gewicht van meer dan 90 kilo. De metalen constructie is er op gericht het thuis trainen te laten lijken alsof u een sportschoolmachine gebruikt. Ook hier weer geldt: bijzonder voor een loopband in de goedkopere categorie.

 
 

 
 

 • Technische mogelijkheden

  Xterra’s Trail Racer 3.0 mag dan een degelijke loopband zijn, maar kán het toestel ook wat? Het antwoord is: ja, voor een budget cardioapparaat zijn de prestaties zeker niet slecht. De hellingshoek is behoorlijk en de trainingsinstellingen zijn wat je ervan mag verwachten.

  • Hellingshoek tot 10%

   Staar je niet blind op de verschillende hellingsniveau’s die andere merken claimen te hebben. Het aantal instelbare levels zegt niet zoveel als er maar een half procent stijging in zit. De maximale helling van de Racer 3.0 is een riante 10%.

  • Computer & instellingen

   Het display doet wat het moet doen. Veel loopbanden voor thuisfitness zijn nog voorzien van de grijs/groene layouts. De Trail Racer is echter voorzien van een blauw scherm met een flink contrast. Het actieve trainingsprogramma, je hartslag, verbruikte caloriën, gelopen afstand en tijd zijn duidelijk leesbaar. De focus moet immers liggen op lopen en niet op met je ogen knijpen om je statistieken te kunnen zien.

   De bediening valt in al z’n eenvoud reuze mee en starten, stoppen, versnellen en hellen zijn snel duidelijk. De randapparatuur waaronder luidsprekers en ventilator doen het voor hun prijs prima. De frisse lucht staat op je gezicht gericht en de luidsprekers doen eveneens wat ze moeten doen.

  • Trainingsprogramma’s

   Een kritische noot kan ook in deze beoordeling niet ontbreken. Het aantal voorgeprogrammeerde trainingen is met 9 stuks niet heel uitgebreid. Waar sommige merken tot wel 35 vooringestelde workouts hebben is de Xterra dus bescheiden gebleven. Genoemd moet worden dat alle programma’s aanpasbaar zijn.

   Wel weer handig is de geheugenfunctie. Een training kan zo worden opgeslagen voor een volgend gebruik. Voor een actuele weergave van uw prestaties wordt bij het selecteren van een training gevraagd naar leeftijd en gewicht. Niet verplicht, maar het geeft wel net wat extra details.

xterra trail racer 3.0 loopband opgeklapt
xterra-trail-racer-3-0-computer
xterra trail racer 3.0 review

 
 

 
 

 • Garantie

  Tot slot de garantie. Tenslotte kan men daarin het vertrouwen van de producent in zijn eigen product herkennen.

  • Frame & motor

   De Racer 3.0 komt met een 10-jarige dekking op het frame en 5 jaar op de motor.

  • Onderdelen.

   Voor de onderdelen geldt een garantie van 2 jaar.

   Niet slecht voor een relatief goedkope loopband met toch aanzienlijke prestaties.

 
 

 
 

 
 

 • Eindoordeel

  De Xterra 3.0 loopband komt met enkele sterke pluspunten die de de loopband een degelijke keus maken. Is de loopband daarmee perfect? Zeker niet. We wegen de voors en tegens nog eens af.

  • Voor

   Vóór de Xterra 3.0 pleiten de ruimtebesparende opvouwbaarheid, de prettig lopende demping en niet te vergeten de .

  • Tegen

   Een klein minpunt is de lengte van het loopoppervlak. Hoe fijn het ook loopt, voor (lange) mensen met een lange pas kan dit aan de korte kant zijn.

   

  Conclusie

  Met de Trail Racer 3.0 levert Xterra een degelijk en goed betaalbare loopband voor de beginnende en gemiddende loper. Misschien voor een enkeling een te kort loopvlak, maar wel ruimtebesparend, gebruiksvriendelijk en met voldoende trainingsmogelijkheden.

  Meer lezen of kopen, klik hier

   
   

Tags: No tags

Comments are closed.